Jelenja roladica punjena svježim sirom i brusnicama sa okruglicama od kruha
(za 4 osobe)
(za 4 osobe)
POSTUPAK
Od jelenjeg karea, koji je odlezao u ulje barem 4 dana, odrezemo 4 odreska koje dobro rastucemo te ih posolimo i popaprimo. u svjezi sir umutimo jedno jaje te stavimo 3/4 brusnice, tom smijesom punimo odreske koje potom zarolamo i pricvrstimo čačkalicom. roladice zatim poprzimo na maslacu sa svih strana, maknemo ih na toplo. na preosaloj masnoci napravimo laganu zaprsku te podlijemo vinom i temeljcem i dodamo preostale brusnice. vratimo roladice u umak i pirjamo ih jos 15 min. dok se umak ne reducira.
Okruglice od kruha
U kruh narezan na kockice umjesamo jaja, mlijeko i suho meso narezano na sitno te umijesimo jednolicnu smijesu, po potrebi dodamo malo prezla.
Oblikujemo okruglice koje skuhamo u slanoj vodi i poslužimo uz roladice.
SASTOJCI